3 metre genişliğindeki ev 20 milyon liraya satılıyor

Florida’da inşa edilen 3 metre genişliğindeki ev olay oldu. Pek çok komşunun inadına yapılan ev, şimdi 619 bin dolara satılıyor.

Bir zamanlar bir komşu tarafından bahçe olarak kullanılan boş arsa artık Florida Jacksonville Beach’te 1.547 metrekarelik, yalnızca 3 metre genişliğinde bir ev haline geldi. İki katlı ev, bir garaja bile sahip.

Oceanside Real Estate’ten Ryan Wetherhold ve inşaatçı John Atkins, inşaat yapıyor ve tüm prosedüre hakim oldukları için bu eve de daha fazla alan alabileceklerini bekliyorlardı, ancak ikili komşuların itirazıyla karşılaştı.

Wetherhold, şunları söyledi: “Bu küçük arsalarda yapabileceğiniz şey, bir düzenleme kurulunun önüne çıkabilmeniz ve bina yönetmeliğinin izin verdiğinden daha fazlasını inşa etmenize izin vermeleri.”

Wetherhold ve Atkins’in ifadelerine göre; mahalle sakinleri, el değmemiş araziyi bahçe olarak kullanan yan komşunun endişelerini dile getirerek kamuya açık duruşmaya katıldı ve yönetim kurulunu herhangi bir düzenleme yapılmasına izin vermemeye ikna etti.

Bir yan komşu, arsayı bahçe olarak kullanmış ve diğerlerini evin inşa edilmesinden şikayetçi olmaya ikna etmişti. Wetherhold, “Ve dürüst olmak gerekirse, inşa edemeyeceğimizi düşündükleri için bu ev inadına yapıldı” dedi.

15 metre genişliğinde bir ev yerine 3 metre genişliğinde bir ev inşa etmek zorunda kaldılar ama yine de alıcı çekmeyi başardılar. 

Wetherhold, “Süreci daha iyi anlasalardı daha geniş bir yuva inşa etmemize yardımcı olmak için bizimle çalışırlardı. Fakat onların tek düşündüğü; ‘Onun inşa edilmesini durdurabiliriz’di. Bu da mantığa aykırıydı çünkü açıkçası durum böyle değildi” diyerek süreci anlattı.

Bina kısıtlamaları nedeniyle evin bazı ilginç özellikleri var.

Wetherhold, alanın yalnızca 25 metre genişliğinde olmasına rağmen 140 metre uzunluğunda olduğunu, yani mahalledeki bazı tipik arazilerden daha derin olduğunu söyledi.

Ev tamamen mobilyalı değil, ancak özel yemek masası gibi bazı mobilya parçaları evde kalacak.

Ev 2024’te tamamlandı ve mart ayında 619 bin dolara satışa çıktı. Wetherhold, ilk hafta içinde bir anlaşmaya varıldığını ancak anlaşmanın gerçekleşmediğini söyledi.

Wetherhold, “Başlangıçta 450 bin ila 500 bin dolar arasında bir değere sahip olacağını düşünmüştük, ancak sonra geliştikçe ve meyvelerini vermeye başladıkça, kağıt üzerinde göründüğünden daha iyi hissettirdi” dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir