7 bin 824 Tarihi Eser Yeniden Türkiye’ye Getirildi

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Türkiye’den yasa dışı yollarla çıkarılan eserleri titizlikle takip ettiklerini ve 2018’den bu yana 7 bin 824 eseri ülkeye geri getirdiklerini belirtti.

İnceciköz, Bakanlık bünyesinde güçlü bir ekip oluşturulduğunu ve emniyet ile jandarma

ESERLER İÇİN VATANDAŞA EĞİTİM SEMİNERİ

Kaçakçılık Şube Müdürlüğünün 2018’de daire başkanlığı seviyesine getirildiğini dile getiren İnceciköz, eserlerin yurt dışına çıkarılmaması için vatandaşlara eğitim seminerleri düzenlediklerini belirtti.

Müzecilik faaliyetlerine yönelik projelerin turizme katkısına da değinen İnceciköz, ülke genelindeki müze sayısının artırıldığını ve onarım-restorasyon çalışmalarının yapıldığını söyledi.

GECE MÜZECİLİĞİ UYGULAMASI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un göreve başlamasıyla müzeciliğe yeni bir ivme kazandıklarını ifade eden İnceciköz, gece müzeciliği uygulamasının bu örneklerden biri olduğunu belirtti.

Gece müzeciliği projesiyle turist sayısında artış yaşandığını dile getiren İnceciköz, Side, Efes ve Hierapolis antik kentlerinde başlatılan uygulamanın olumlu geri dönüşler aldığını söyledi. Gece müzeciliği projesiyle ziyaretçi sayısının önceki yıla göre yüzde 47 arttığını açıkladı ve çalışmalarının Anadolu’nun diğer bölgelerine de yayılacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir