İnsan hayatına dokunma arzusu tıp kariyerlerinin yolunu açtı

Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanları, Tıp Alanında Yolculuğa Çıkıyor

Çocukluk deneyimleri, Medipol Mega Üniversite Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun’u tıp alanına yönlendirdi, böylece hastaların yaşamlarına dokunmalarına öncülük ettiler.

İki uzman da çocukluk dönemlerinde yaşadıkları zor deneyimlerin etkisiyle insanlara umut olmak için mesleklerini seçti. Akkoyunlu’nun annesinin hastalığıyla başlayan hastane deneyimi ve Boztosun’un mühendislikten vazgeçip tıp alanına yönelmesi, insan hayatına etki etme arzularını gerçeğe dönüştürdü.

Akkoyunlu ve Boztosun, tıp bilimiyle modern teknolojileri birleştirerek hastalarına umut ve şifa olurken genç doktor adaylarına da ilham veriyorlar.

“Doktor Olmak, Yüksek Motivasyon Gerektiren Bir Meslektir”

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, doktorluğun yüksek motivasyon gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, mesleğin insanların hayatını pozitif yönde değiştirme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Kovid-19 salgını döneminde yaşadığı unutulmaz anılardan birini paylaşan Akkoyunlu, bir hastasıyla ilgili duygusal bir anıyı şu şekilde dile getirdi: “Hastamızın karınlarındaki ikizler iki ay sonra doğdu ve bu gerçekten inanılmaz bir duyguydu. Hala unutamıyorum.”

Doktorluk mesleğindeki en büyük motivasyonun her gün bir insanın hayatına dokunabilmek olduğunu belirten Akkoyunlu, mesleğin yorucu olmasına rağmen insanlara yardım etmenin getirdiği mutluluğun kendisini motive ettiğini ifade etti.

“Sevgi ve İletişim Mesleğin Temelidir”

Prof. Dr. Bilal Boztosun da kardiyoloji alanında çalışırken teknolojinin sağladığı imkanlarla kalp hastalıklarını erken teşhis etmenin önemine dikkat çekti. Mesleğinde unutulmaz anılar biriktiren Boztosun, hastaları arasında ailesinde üç kuşak kişiyi tedavi edenlerin olduğunu paylaştı.

Boztosun’un vurguladığı gibi, teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde erken teşhis mümkün hale gelirken, mesleki başarı ve hastalarla ilişkide sevgi ve iletişimin önemi de ortaya çıkıyor. Tıbbi cihazların sunduğu hızlı teşhisler ve erken müdahale, hastaların yaşam kalitesini artırıyor.

Boztosun, gençlere seslenirken sevginin mesleğin temelinde olduğunu ve sevdikleri işi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini belirtti. Mesleğin detaylarını keşfetmek ve en iyi olmaya çalışmak, hem kişisel tatmin hem de hastalarla ilişkide başarıyı getiriyor, genç meslektaşlara bu nedenle sevdikleri mesleği yapmalarını ve en iyisini olmalarını önerdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

Dönüşüm için destek artışı Resmi Gazete’de

İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik depremin ardından hız kazanması beklenen kentsel dönüşüm için hibe, kredi ve tahliye desteklerinde yapılan artış Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Ticaret Bakanlığı’ndan mısır ithalatına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanlığı mısır üretiminin, tüketimi karşılamada yetersiz kalması nedeniyle azami 1 milyon ton için 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ithalatta tarife kontenjanı açıldığını belirtti.

Fındık üreticilerine “dengeli gübreleme yapın” önerisi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün vermesi için bilinçli ve dengeli gübreleme yapılması gerektiğini belirtti.

Ekonomik belirsizlik daha ne kadar devam edecek? Dünyaca ünlü yatırımcıdan altın değerinde tavsiye

Uluslararası yatırımcı Mark Mobius, ticaret savaşlarındaki belirsizliğin en az 6 ay sürebileceğini belirterek, bu süreçte “nakit kraldır” diyerek fonlarının yüzde 95’ini nakitte tuttuğunu açıkladı. Mobius, “Doğru zaman geldiğinde fırsatları değerlendirmeye hazır olmalıyız” dedi.

Enerji ithalatı mart ayında arttı

Türkiye’nin mart ayındaki enerji ithalatı yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir