Balıkçılar, Cansız Bedenini Halıya Sarılı Bulmuştu: Türkiye’nin Konuştuğu Cinayette Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

İstanbul Büyükçekmece’de 07 Haziran 2024 günü denizde elleri ve kolları bağlandıktan sonra halıya zincirlenmiş uçlarına da denize batması için 10 kiloluk dambıl bağlı olan bir ceset gören balıkçılar devriye görevi yapan sahil güvenlik ekiplerine durumu bildirdi.

SAHİL GÜVENLİK POLİSE HABER VERDİ

Sahil güvenlik ekiplerinin durumu polise bildirmesinin ardından olay yerine Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Denizden cesedi çıkarılan kadının üzerinde ise kimlik çıkmamış ve yüzü tanınmayacak haldeydi.

HALIDAKI ETİKET CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri incelemeleri sürdürürken cinayet büro polislerinin dikkatini halıdaki bir etiket dikkat çekti. Bu etiket halı yıkama fabrikası etiketiydi. Kısa süre önce fabrikaya yıkanmak üzere verilen halıdaki etiket çıkarılmamıştı. Halının fotoğrafını çeken cinayet polisi hemen halı yıkama fabrikasına giderek üzerindeki etiketten halının hangi adresten alınıp bırakıldığını öğrendi. Beylikdüzü Dereağzı Mahallesi’nde bulunan bir adresten alındığını belirleyen cinayet polisi önce emlakçı Zafer B’ye ulaştı.

24 yaşındaki Güler’in cansız bedeni balıkçılar tarafından halıya sarılı halde bulunmuştu.

EMLAKÇI EVİ KİRALADI

Emlakçı Zafer B’nin evi Fırat B’ye kiraladığını öğrenmesinin ardından cinayet polisi bu kez Fırat B’yi yakalamak için çalışma başlattı.

BAYRAMPAŞA’DA GÖZALTINA ALINDI

Bayrampaşa’da olduğu belirlenen Fırat B, gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen B., sorguya alındı.

TEYZE ADLİ TIPTA DÖVMESİNDEN TEŞHİS ETTİ

Cinayet polisinden bir ekip şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken görevlendirilen ikinci ekip ise Adli Tıp Kurumu’ndaki cesetle ilgili çalışmalarını sürdürmeye başladı. 4 gündür kayıp olan bir kadının eve dönmemesi üzerine bulunan cesetle aynı yaşlarda bir kayıp başvurusunun Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine aile Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na gitti. Polisler eşliğinde teyze morga girdiğinde yüzü tanınmayacak hale gelen cesedi sırtındaki ‘YILAN’ dövmesinden teşhis etti. Cesedi bulunan kişi 24 yaşındaki Sedef Güler’di. Başarılı çalışma yapan İstanbul Cinayet Polisi kimliksiz ve yüzü tanınmayacak cesedin kimliğini 24 saat geçmeden tespit etmiş öte yandan ölümüyle bağlantılı olan 2 şüpheliyi de gözaltına aldı.

TELEFONUNDAN SON KONUŞTUĞU KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Cesedin kimliğinin belirlenmesinin ardından cinayet polisi hemen Sedef Güler’in telefon görüşmelerini incelemeye aldı. Güler’in en son görüştüğü kişiler arasında bulun Onur Ö’de Esenyurt’ta gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN FIRAT B., CESEDİ KÖPRÜDEN ATTIK

Sedef Güler’in öldüğü evi 1 ay önce kiraladığı öğrenilen 53 yaşındaki Fırat B., ifadesinde “Ben öldürmedim, arkadaşım Yavuz B., aradı nalburdan zincir alıp eve gittim. Cesedi halıya sardık araçla götürüp gece köprüden attık” dediği öne sürüldü.

ÖLÜM NEDENİ BOĞULMAMI MI YOKSA KOKAİNE BAĞLI BEYİN KANAMASI MI?

Sedef Güler’in cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Genç kadının ‘Burnu ve ağzı kapatılmak’ suretiyle ölmüş olabileceği yada kendisine verilen ‘Kokain’ sonucu beyin kanaması geçirip ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Sedef Güler’in kesin ölüm sebebi ise yapılacak otopsi raporuyla ortaya çıkacak.

ASIL ŞÜPHELİ ARANIYOR

Sedef Güler’in ölümünün en büyük şüphelisi olan Yavuz B’yi yakalamak için polisin operasyonları sürüyor. Şu ana kadar birçok yere operasyon yapan polis Yavuz B’nin izine rastlamadı. Yavuz B’nin birçok suçtan poliste kaydı olduğu ve 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle de arandığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir