İşsizlikten Değil Meraktan: Kafamızdaki Saçları Saymamız Mümkün mü? (Denemesi Bedava)

Peki gerçekten bu işe başlasak her saç telini saymamız mümkün mü?

Biraz karmaşık bir iş olacak ama merak edenler için detaylarını açıklayalım.

Kaç tel saçımız var?

Bir insanın kafasında yaklaşık 100 bin ila 150 bin arasında saç teli bulunuyor. Bu, santimetre kare başına da ortalama 124 ila 200 saç demek. Ancak sayılar; kişinin genetik yapısına, hormonlarına, saç tipine, kullandığı ilaçlara ve genel sağlığına hatta saç rengine göre bile değişiyor.

Saç teli adetini değiştiren faktörler neler?

Erkek ve kadınlar arasında ayrım başlıyor. Erkeklerin 80 bin ila 150 bin arası saç teli olurken kadınlarda bu rakam 70 bin ila 120 bin arası oluyor.

Gelelim saç rengine. Siyah saç 100 bin, sarı saç 150 bin, kahverengi saç 110 bin, kırmızı saç ise ortalama 90 bin tel içeriyor. En fazla saç teline ise Kafkasyalılar ve Afrikalılar sahip. Doğu Asya kökenli insanlar da en az saçı bulunanlar.

Saç saymak ne kadar kolay?

Hiç de kolay değil çünkü saç tellerimiz çok ince ve birbirine oldukça yakın. Saçlarımızın arasında dolaşıp her birini tek tek saymak, sabır ve zaman gerektiren bir iş olurdu. Dahası, saçlar sürekli olarak dökülüp yeniden büyüdüğü için sayım sürecinde saçlarınızın sayısı sürekli değişir yani doğru rakamı bulmak pek mümkün değil.

Tabii ki teknoloji, bu noktada da yardımcı olabiliyor.

Günümüzde, saç saymak için bazı teknolojik yöntemler mevcut. Trikogram adı verilen bir yöntemle, saçın belirli bir bölgesindeki saç telleri mikroskop altında inceleniyor ve bir tahminde bulunuluyor.

Gidip de birisi genelde saçlarını saydırmak için yöntemi kullanmıyor ama özellikle saç dökülmesi yaşayan kişiler için saç yoğunluğu ve tedavi yönteminde öncelikli tercih oluyor.

Gerek var mı?

Saçımızı saymanın bize hiçbir fayda sağlamayacağını biliyoruz ancak saç sağlığı hakkında ciddi sorunlar yaşayanlar için saç sayısını veya yoğunluğunu bilmek faydalı olabilir. Bunun için de oturup tek tek saymak yerine profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

Kaynaklar: Medium, Hair Palace

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir