İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul’un Dönüşümü ve Yeniden İnşası İçin Çağrı: Devlet, Yerel Yönetimler ve Halk İşbirliği Yapmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devletin, yerel yönetimlerin ve halkın işbirliği yaparak İstanbul’un dönüşümünü ve yeniden inşasını hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Depreme hazır olmanın önemine dikkat çeken Avdagiç, her günün ve her saatin değerli olduğunu belirterek, “Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Devletimizin hazır olması güven verici. Belediyelerimizin halkla dayanışma içinde olması büyük bir güç kaynağıdır. Şimdi, devlet, yerel yönetimler ve halk olarak hep birlikte çalışarak İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasını hızlandırmalıyız. İstanbul’un ekonomik kalbi olan işyerlerini de unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Ticari Yapılarda Güçlendirme Çalışmaları Hemen Başlatılmalı”

Avdagiç, ticari binalarda devletin desteğiyle risk değerlendirmesi yapılması ve modern teknolojiler kullanılarak yapı güçlendirme çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi. “Konutlar için yapılan güçlendirme çalışmalarının ticari binalar, küçük sanayi siteleri, iş merkezleri, OSB fabrikaları, oteller, özel hastaneler gibi ekonomik yapılar için de acilen başlatılması gerekmektedir. 16 milyon İstanbullu’nun can güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizken, Türkiye’nin üretim üssü olan İstanbul’daki iş yerlerini de depreme dayanıklı hale getirerek üretimi korumalıyız. İnsanların canını korumak ve ekonomik faaliyetleri sürdürmek ancak bu şekilde mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Komşuyla turizmde işbirliği güçlenecek

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ortak Turizm Komitesi’nin 6. toplantısı önceki gün Ankara’da gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Anna Karamanli başkanlığındaki toplantıda, iki ülke arasında turizmde işbirliğini güçlendirecek protokol imzalandı.

Mağaza hırsızlığında rekor seviye

Almanya’da 2024 yılı perakende envanter sayımları, yaklaşık 4,95 milyar euroluk ürün kaybını ortaya koydu. Bu miktarın 4,2 milyar eurosu doğrudan hırsızlıktan kaynaklanıyor. Kalan zarar ise etiketleme hataları, yanlış kayıtlar gibi içsel nedenlerden …

Küresel merkez bankalarından sürpriz hamleler: Parasal gevşemeler hızlandı

2025’in ilk yarısında dünya genelindeki birçok merkez bankası, enflasyonla mücadele sürecinde faiz indirimine yöneldi. Türkiye dahil birçok ülke parasal gevşemeye giderken, Fed faizleri sabit tuttu, Japonya ise sıkılaşmaya geçti. Ekonomik belirsizlikler merkez bankalarının adımlarını şekillendirmeye devam ediyor.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 6,2 milyar dolarlık iş üstlendi

Türk müteahhitlik sektörünün bu yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği projelerin tutarı 6,2 milyar dolara ulaştı.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (04 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 39,8450 liradan alınan dolar, 39,8470 liradan satılıyor. 47,0020 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 47,0040 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 39,8440, avronun satış fiyatı ise 46,9010 lira olmuştu.

Bakan Kacır Gaziantep’te iş insanları ile bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kilis temaslarının ardından geldiği Gaziantep’te Sanayi Odası’nda sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.