Koç Holding Açıkladı: Piyasayı Yanıltanlara Dava Açacak

Koç Holding, resmi internet sitesinde gerekli uyarılarda bulunmanın yanı sıra, yasal yollara da başvuracağının bilgisini paylaştı. Mahkemeler ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) nezdinde girişimlerde bulunularak, mesnetsiz paylaşımların yayılmasını durdurmak ve sorumluların cezalandırılmasını sağlamak için hukuki süreç başlattığını bildirdi.

Açıklamada, Koç Topluluğu’nun, yatırımcıları ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye her zaman önem verdiği belirtildi. Yalan ve yanlış bilgilere karşı aktif bir mücadele yürüteceklerini ve bu konuda gerekli tüm adımları atacaklarını ifade eden holding, yatırımcıların resmi kaynaklardan bilgi edinmelerini ve yalan haberlere itibar etmemeleri gerektiğini belirtti.

Açıklamada bu kapsamda sosyal medyada ve internette çıkan yalan, yanlış, mesnetsiz bilgilere örnek olarak şunlar sıralandı:

  • Holdingin finansal durumu ve faaliyetleri ile ilgili gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ve yanıltıcı yorumlar
  • Koç Holding A.Ş., Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç Ailesi üyelerinin isimleri kullanılarak tasarruf sahiplerine dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrısında bulunulması
  • Getiri vaatleri sunularak kişilerin Koç Holding A.Ş. veya Koç Topluluğu Şirketleri ile bağlantılı olduğu iddia edilen yatırım platformlarına yönlendirilmeye çalışılması ve bu amaçla kişilerden bilgi veya yatırım talep edilmesi

HOLDİNG GEÇTİĞİMİZ AY SAHTE HESAPLARA KARŞI UYARMIŞTI

Koç Holding A.Ş., son zamanlarda Koç Topluluğu şirketleriyle ilişkilendirilen sahte sosyal medya hesaplarının arttığını duyurmuştu.

Koç Ailesi mensuplarının isimlerini taklit eden ve seslerini taklit etmeye çalışan bu sahte hesaplar, internet kullanıcılarına dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrıları gibi haksız taleplerde bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir