Nissan, Otomobil Tutkunları İçin Parfüm Üretti! Yanmış Lastik, Benzin ve Motor Yağı Kokuyor

Nissan Nismo sayfası tarafından sosyal medyada paylaşılan ilgi çekici bir video ile tanıtılan ‘Smell My Dust’, ilk bakışta zekice bir pazarlama stratejisi gibi görünse de, Nissan’ın bu kokuyu gerçekten üretmeyi ve satmayı planladığı anlaşılıyor.

KİRAZ ÇİÇEĞİ KOKUSU YANMIŞ LASTİKLE HARMANLANDI

Parfümün tanıtımında, kiraz çiçeklerinin aromasının lastik dumanı ile harmanlanarak Formula E yarış ekibinin özünü yakaladığı belirtiliyor. Bu iki kokuyu birleştirmek kulağa biraz tuhaf gelse de, tek başlarına hoş oldukları için belki de birleştiklerinde de güzel bir koku ortaya çıkarabilirler.

Nissan’dan yapılan açıklamada, “Nissan Formula E Takımı’nın yeni kokusu, araçlarda kullanılan Sakura çiçeğinin tonlarını, takımın Nissan e-4ORCE 04 yarış araçlarının lastik kalıntılarının kokusuyla birleştirerek şaşırtıcı bir karışım ortaya çıkarıyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Kiraz çiçeği dalları ve biberiyeden oluşan üst nota, yanmış şeker ve odunsu tonlarla birleştirildi. Sonuçta kiraz çiçeğinin güzelliğini bir yarış takımının heyecanı ve cesaretiyle birleştiren bir koku ortaya çıktı.”

Top Gear’a göre koku, Şangay’da Formula E lastiklerinin küçük kalıntılarını kullanan bir parfümcü tarafından yaratıldı.

Nissan’ın ‘Smell My Dust’ kokusunu üretmeyi ve satmayı planladığı düşünülüyor. Fakat sınırlı sayıda üretileceği tahmin ediliyor.

Markanın halihazırda 350Z ve GTR gibi modeller için 8 farklı parfüm seçeneği sunduğunu da ekleyelim.

‘Smell My Dust’, otomobil tutkunları için ilginç bir koku seçeneği olsa da, herkesin zevkine hitap edecek bir koku olmayacağı da aşikar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir